Aanvullende cursussen

De Opleiding Psychomotorisch Kindercoach biedt haar cursisten en andere belangstellenden regelmatig cursussen aan die de werkzaamheden van een psychomotorisch kindercoach verdiepen en versterken.

De cursussen die aangeboden worden zijn altijd zeer praktisch en kunnen direct toegepast worden.

De cursussen worden gegeven in het trainingscentrum in Katwijk.

Rhythmic Movement Training International

Reflexen zijn de basis voor de (neuro)motorische en sensorische ontwikkeling. Wanneer deze reflexen zich zonder problemen kunnen ontwikkelen ervaart een kind balans in denken,  voelen en doen.
Is deze ontwikkeling echter belemmerd, dan kan het kind problemen krijgen op het gebied van gedrag, emoties, concentreren en het leren op school.
Door deze reflexen te stimuleren om zich door te ontwikkelen kan het kind weer groeien op sociaal, emotioneel en cognitief gebied.
De Rhythmic Movements zijn een reeks van oefeningen die door een kind, eventueel met aanwijzingen van de begeleider en hulp van ouders , zelf gedaan kan worden.
In de cursus worden de reflexen uitgelegd, hoe zij kunnen storen op de ontwikkeling en welke van de Rhythmic Movements ingezet kunnen worden om deze reflexen te integreren.
Deze methode is heel praktisch in te zetten in praktijk of gymzaal en heeft als voordeel dat er in de cursus praktische kaartensets verkrijgbaar zijn waarop reflexen en de oefeningen staan uitgelegd.

 


Rhythmic Movement Training International Level 1 en Level 2

Datum: 12, 13 en 20 dec. 2020
Locatie: Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs: € 675,00 inclusief manuals en lunch
Deze cursus wordt in het NL gegeven met een NL reader

Datum: 19, 20 en 27 juni 2021 

Locatie: Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk

Prijs: € 675,00 inclusief manuals en lunch

Deze cursus wordt in het NL gegeven met een NL reader

Rhythmic Movement Training L3 Reading & Writing

Na de Rhythmic Movement Training 1 & 2 kun je in de cursus   L3 'Reading & Writing ' leren welke reflexen invloed hebben op de schoolse vaardigheden lezen en schrijven .

Kinderen met een niet geïntegreerde ATNR, STNR of TLR  hebben vaak last van ogen die moeite hebben met focussen, accommoderen en samenwerken, en hebben het vaak moeilijk met het herkennen en oversteken van hun middellijn.

Hun richtingsontwikkeling en het lateralisatieproces is (nog) niet goed voltooid waardoor zij moeite hebben met het werken van links naar rechts, het positioneren in de ruimte, het onderscheiden van letters die veel op elkaar lijken (d,b,p,q) en het automatiseren van de woordbeelden

Aan de hand van de Rhythmic Movements leer je hoe je deze reflexen kunt stimuleren om zich door te ontwikkelen zodat het kind minder moeite krijgt met lezen en rekenen, school weer leuk gaat vinden en daardoor weer kan groeien in zijn of haar ontwikkeling.

Na de focus op ontwikkeling, gedrag en emoties in L1 & L2 is dit het logisch vervolg wat met name toegespitst is op de ontwikkeling van het 'leerbrein'.

 

Datum: 1 en 2 februari 2020
Locatie: Monseigneur Bekkerstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs: € 450,00 inclusief manuals en lunch
Deze cursus wordt in het Engels gegeven met een Engelse reader

Rhythmic Movement Training  'Making Connections'

Beweging is de belangrijkste voorwaarde voor de ontwikkeling van het brein en alle daarmee samenhangende functies op het gebied van bewegen, gedrag en leren.

Beweging doet de verbindingen in het brein groeien en versterken en heeft invloed op al het voelen, denken, durven, leren en bewegen van een mens.

De Rhythmic Movements kunnen het brein helpen te groeien wanneer er ergens een belemmering is ontstaan. Met behulp van de ritmische en zachte bewegingsoefeningen komt het brein weer in balans en worden de reflexen gestimuleerd om zich ( weer) op de juiste wijze te gaan ontwikkelen waardoor kinderen weer grip krijgen op het reguleren van hun emoties en gedrag, zij meer coördinatie krijgen in hun bewegingen en zij weer  makkelijker mee kunnen doen op school.

In de nieuwe cursus van Moira Dempsey,  'Making Connections'  wordt uitgelegd hoe het brein zich ontwikkelt en welke invloed elk stukje van deze ontwikkeling heeft op de groei van een kind op lichamelijk, emotioneel, sociaal en cognitief gebied. In deze cursus worden alle verbindingen gelegd zodat je nog meer leert over hoe belangrijk de reflexen zijn voor de ontwikkeling van het hele kind.

Let op: wil je RMT Consultant worden dan is deze cursus vanaf 2019 een verplicht onderdeel van de aanmelding.

Datum: 14 en 15 maart 2020/Ivm het Corona virus gaat deze verzet worden
Locatie: Monseigneur Bekkerstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs: € 450,00 inclusief reader en lunch
Deze cursus wordt in het Engels gegeven met een Engelse reader

Rhythmic Movement Training 'School Readiness'

Reflexen vormen de basis van de bewegings- en zintuiglijke ontwikkeling van een kind, en zijn van grote invloed op de sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling .

Reflexen ontwikkelen zich in beweging, dus hoe mooi kan het zijn als je de leervoorwaarden die een kind nodig heeft om tot  lezen, schrijven, rekenen en concentreren te komen kunt ontwikkelen door te bewegen in het speellokaal, de gymzaal en op het speelplein?

In deze cursus leer je eerst over wat reflexen zijn, wat hun bedoeling is en hoe zij een kind kunnen belemmeren bij het groeien. Daarna ga je zelf aan de slag met spel en beweging en leer je hoe de reflexen spelenderwijs gestimuleerd kunnen worden te ontwikkelen zodat een kind beter kan concentreren, stil zitten, en leert lezen en schrijven.

Heel veel praktische tips en bewegingsactiviteiten, maar vooral heel veel plezier met deze manier van reflex integratie!

Deze cursus kun je volgen zonder dat daarvoor eerst de basiscursus vereist is. Heel fijn dus voor een eerste kennismaking met de reflexen.

Datum: 6 en 7 juni 2020 Onder voorbehoud
Locatie: Monseigneur Bekkerstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs: € 450,00 inclusief reader en lunch
Deze cursus wordt in het Engels gegeven met een Engelse reader

Rhythmic Movement Training 'Face the Fear'

Reflexen helpen je lijf om zich vanuit veiligheid en bescherming te ontwikkelen tot een persoon die stevig in de wereld staat en kan omgaan met alles wat er op het pad komt.

Wanneer een kind of volwassene last heeft van (faal)angst, over- of hooggevoeligheid, hechtingsproblematiek, emotionele onrust, en/of een trauma heeft meegemaakt, zorgen deze reflexen ervoor dat het lijf kan overleven  en wordt het geholpen door o.a. de 'vlucht-vecht-verstijfreflex'. 

Actieve reflexen kunnen ervoor zorgen dat een persoon niet meer verder kan groeien. Door oog te hebben voor de reflexen die actief zijn bij angst en trauma, en te weten hoe je deze kunt integreren zonder dat zij blijven belemmeren, kun je een kind of volwassene weer de mogelijkheden heden om zich verder te ontwikkelen.

In deze cursus ga je leren om nog meer met andere ogen te kijken naar kinderen die worstelen, vanuit de angstreflexen, met gedrag en leren, en heb je de gelegenheid om dit te leren van Moira Demspey zelf, die een indrukwekkende kennis heeft over, en ervaring met het werken met de reflexen en deze mooie methode.

Datum: Op aanvraag