Aanvullende cursussen

De Opleiding Psychomotorisch Kindercoach biedt haar cursisten en andere belangstellenden regelmatig cursussen aan die de werkzaamheden van een psychomotorisch kindercoach verdiepen en versterken.

De cursussen die aangeboden worden zijn altijd zeer praktisch en kunnen direct toegepast worden.

De cursussen worden gegeven in het trainingscentrum in Katwijk.

Rhythmic Movement Training L1 & L2

Reflexen zijn de basis voor de (neuro)motorische en sensorische ontwikkeling. Wanneer deze reflexen zich zonder problemen kunnen ontwikkelen ervaart een kind balans in denken,  voelen en doen.
Is deze ontwikkeling echter belemmerd, dan kan het kind problemen krijgen op het gebied van gedrag, emoties, concentreren en het leren op school.
Door deze reflexen te stimuleren om zich door te ontwikkelen kan het kind weer groeien op sociaal, emotioneel en cognitief gebied.
De Rhythmic Movements zijn een reeks van oefeningen die door een kind, eventueel met aanwijzingen van de begeleider en hulp van ouders , zelf gedaan kan worden.
In de cursus worden de reflexen uitgelegd, hoe zij kunnen storen op de ontwikkeling en welke van de Rhythmic Movements ingezet kunnen worden om deze reflexen te integreren.
Deze methode is heel praktisch in te zetten in praktijk of gymzaal en heeft als voordeel dat er in de cursus praktische kaartensets verkrijgbaar zijn waarop reflexen en de oefeningen staan uitgelegd.

 


Datum:   22, 23  en 30 juni 2019
Locatie : Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs:       € 675,00 inclusief manuals, Reflexkaartenset en lunch (nieuwe prijs)
Deze cursus wordt volledig in het Nederlands gegeven met NL handleiding.

Datum: 7, 8 en 15 september 2019
Locatie : Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk

Prijs: € 675,00 inclusief manuals  en lunch

Speciale herhalersprijs voor diegenen die Level 1 + Level 2 willen herhalen in het Nederlands 
Prijs: € 375,00  exclusief  lunch en exclusief manuals 

Datum: 7.8 en 15 december 2019

Locatie: Monseigneur Bekkerstraat 6 2223 AR Katwijk

Prijs: € 675,00 inclusief manuals en lunch

Datum: 6,7 en 14 juni 2020

Locatie: Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk

Prijs: € 675,00 inclusief manuals en lunch

Rhythmic Movement Training L3 Reading & Writing

Na de Rhythmic Movement Training 1 & 2 kun je in de cursus           L3 'Reading & Writing ' leren welke reflexen invloed hebben op de schoolse vaardigheden lezen en schrijven .

Kinderen met een niet geïntegreerde ATNR, STNR of TLR  hebben vaak last van ogen die moeite hebben met focussen, accommoderen en samenwerken, en hebben het vaak moeilijk met het herkennen en oversteken van hun middellijn.

Hun richtingsontwikkeling en het lateralisatieproces is (nog) niet goed voltooid waardoor zij moeite hebben met het werken van links naar rechts, het positioneren in de ruimte, het onderscheiden van letters die veel op elkaar lijken (d,b,p,q) en het automatiseren van de woordbeelden

Aan de hand van de Rhythmic Movements leer je hoe je deze reflexen kunt stimuleren om zich door te ontwikkelen zodat het kind minder moeite krijgt met lezen en rekenen, school weer leuk gaat vinden en daardoor weer kan groeien in zijn of haar ontwikkeling.

Na de focus op ontwikkeling, gedrag en emoties in L1 & L2 is dit het logisch vervolg wat met name toegespitst is op de ontwikkeling van het 'leerbrein'.

 

Datum: Op aanvraag

Rhythmic Movement Training  'Making Connections'

Beweging is de belangrijkste voorwaarde voor de ontwikkeling van het brein en alle daarmee samenhangende functies op het gebied van bewegen, gedrag en leren.

Beweging doet de verbindingen in het brein groeien en versterken en heeft invloed op al het voelen, denken, durven, leren en bewegen van een mens.

De Rhythmic Movements kunnen het brein helpen te groeien wanneer er ergens een belemmering is ontstaan. Met behulp van de ritmische en zachte bewegingsoefeningen komt het brein weer in balans en worden de reflexen gestimuleerd om zich ( weer) op de juiste wijze te gaan ontwikkelen waardoor kinderen weer grip krijgen op het reguleren van hun emoties en gedrag, zij meer coördinatie krijgen in hun bewegingen en zij weer  makkelijker mee kunnen doen op school.

In de nieuwe cursus van Moira Dempsey,  'Making Connections'  wordt uitgelegd hoe het brein zich ontwikkelt en welke invloed elk stukje van deze ontwikkeling heeft op de groei van een kind op lichamelijk, emotioneel, sociaal en cognitief gebied. In deze cursus worden alle verbindingen gelegd zodat je nog meer leert over hoe belangrijk de reflexen zijn voor de ontwikkeling van het hele kind.

Let op: wil je RMT Consultant worden dan is deze cursus vanaf 2019 een verplicht onderdeel van de aanmelding.

Datum: Op aanvraag

Rhythmic Movement Training 'Face the Fear'

Reflexen helpen je lijf om zich vanuit veiligheid en bescherming te ontwikkelen tot een persoon die stevig in de wereld staat en kan omgaan met alles wat er op het pad komt.

Wanneer een kind of volwassene last heeft van (faal)angst, over- of hooggevoeligheid, hechtingsproblematiek, emotionele onrust, en/of een trauma heeft meegemaakt, zorgen deze reflexen ervoor dat het lijf kan overleven  en wordt het geholpen door o.a. de 'vlucht-vecht-verstijfreflex'. 

Actieve reflexen kunnen ervoor zorgen dat een persoon niet meer verder kan groeien. Door oog te hebben voor de reflexen die actief zijn bij angst en trauma, en te weten hoe je deze kunt integreren zonder dat zij blijven belemmeren, kun je een kind of volwassene weer de mogelijkheden heden om zich verder te ontwikkelen.

In deze cursus ga je leren om nog meer met andere ogen te kijken naar kinderen die worstelen, vanuit de angstreflexen, met gedrag en leren, en heb je de gelegenheid om dit te leren van Moira Demspey zelf, die een indrukwekkende kennis heeft over, en ervaring met het werken met de reflexen en deze mooie methode.

Datum: Op aanvraag

Een goed begin ! Begin je eigen praktijk in 2 dagen.

Ben jij na de Opleiding Psychomotorisch Kindercoach zo enthousiast geworden dat je je eigen praktijk wilt starten?

Of heb je al zoveel cursussen gedaan dat je nu eindelijk de sprong wilt wagen?

Maar …… zie je er tegen op om al dat regelwerk zelf uit te zoeken? Schrijf je dan in voor de cursus 'Klaar voor de start!

In 2 dagen leer je heel praktisch alles over wat je moet regelen om ondernemer te worden, hoe je je administratie moet bijhouden en wat je allemaal nodig hebt om te beginnen.

Je gaat aan de slag om duidelijk te krijgen wie jouw ideale clientjes zijn en waar jij blij van wordt zodat je met heel veel plezier en met jouw kwaliteiten kinderen kunt begeleiden om weer te kunnen groeien.

Op de tweede dag ga je zelf een website bouwen en ga je naar huis met je eigen website, met de mogelijkheid om meteen een logo (tegen een voordelig tarief) uit te kiezen.

Twijfel dus niet langer om voor jezelf te beginnen …… jij kunt het verschil maken voor zoveel kinderen die (weer) even op weg geholpen willen worden!

 

Datum: Volgt binnenkort