Aanvullende cursussen

De Opleiding Psychomotorisch Kindercoach biedt haar cursisten en andere belangstellenden regelmatig cursussen aan die de werkzaamheden van een psychomotorisch kindercoach verdiepen en versterken.

De cursussen die aangeboden worden zijn altijd zeer praktisch en kunnen direct toegepast worden.

De cursussen worden gegeven in het trainingscentrum in Katwijk.

Rhythmic Movement Training L1 & L2

Reflexen zijn de basis voor de (neuro)motorische en sensorische ontwikkeling. Wanneer deze reflexen zich zonder problemen kunnen ontwikkelen ervaart een kind balans in denken,  voelen en doen.
Is deze ontwikkeling echter belemmerd, dan kan het kind problemen krijgen op het gebied van gedrag, emoties, concentreren en het leren op school.
Door deze reflexen te stimuleren om zich door te ontwikkelen kan het kind weer groeien op sociaal, emotioneel en cognitief gebied.
De Rhythmic Movements zijn een reeks van oefeningen die door een kind, eventueel met aanwijzingen van de begeleider en hulp van ouders , zelf gedaan kan worden.
In de cursus worden de reflexen uitgelegd, hoe zij kunnen storen op de ontwikkeling en welke van de Rhythmic Movements ingezet kunnen worden om deze reflexen te integreren.
Deze methode is heel praktisch in te zetten in praktijk of gymzaal en heeft als voordeel dat er in de cursus praktische kaartensets verkrijgbaar zijn waarop reflexen en de oefeningen staan uitgelegd.

 


Datum:   30, 31 maart en 1 april 2019
Locatie : Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs:     € 580,00 inclusief manual en lunch (oude prijs)

Datum: 22, 23  en 30 juni 2019
Locatie : Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs:     € 675,00 inclusief manual, Reflexkaartenset en lunch (nieuwe prijs)
Deze cursus wordt volledig in het Nederlands gegeven met NL handleiding.

Herhalers Cursus Nederlands!

Datum: 7, 8 en 15 september 2019
Locatie : Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs: € 375,00  exclusief  lunch en exclusief manuals (speciale herhalers prijs )
Deze cursus wordt speciaal gegeven voor diegenen die Level 1 + Level 2 willen herhalen in het Nederlands met NL handleiding

Rhythmic Movement Training L3 Reading & Writing

Na de Rhythmic Movement Training 1 & 2 kun je in de cursus           L3 'Reading & Writing ' leren welke reflexen invloed hebben op de schoolse vaardigheden lezen en schrijven .

Kinderen met een niet geïntegreerde ATNR, STNR of TLR  hebben vaak last van ogen die moeite hebben met focussen, accommoderen en samenwerken, en hebben het vaak moeilijk met het herkennen en oversteken van hun middellijn.

Hun richtingsontwikkeling en het lateralisatieproces is (nog) niet goed voltooid waardoor zij moeite hebben met het werken van links naar rechts, het positioneren in de ruimte, het onderscheiden van letters die veel op elkaar lijken (d,b,p,q) en het automatiseren van de woordbeelden

Aan de hand van de Rhythmic Movements leer je hoe je deze reflexen kunt stimuleren om zich door te ontwikkelen zodat het kind minder moeite krijgt met lezen en rekenen, school weer leuk gaat vinden en daardoor weer kan groeien in zijn of haar ontwikkeling.

Na de focus op ontwikkeling, gedrag en emoties in L1 & L2 is dit het logisch vervolg wat met name toegespitst is op de ontwikkeling van het 'leerbrein'.

 

Datum: 5 en 6 maart 2019
Locatie : Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs:       € 450,00 inclusief lunch en manual
Deze cursus wordt in het Engels gegeven door Moira Dempsey.

Rhythmic Movement Training  'Making Connections'

Beweging is de belangrijkste voorwaarde voor de ontwikkeling van het brein en alle daarmee samenhangende functies op het gebied van bewegen, gedrag en leren.

Beweging doet de verbindingen in het brein groeien en versterken en heeft invloed op al het voelen, denken, durven, leren en bewegen van een mens.

De Rhythmic Movements kunnen het brein helpen te groeien wanneer er ergens een belemmering is ontstaan. Met behulp van de ritmische en zachte bewegingsoefeningen komt het brein weer in balans en worden de reflexen gestimuleerd om zich ( weer) op de juiste wijze te gaan ontwikkelen waardoor kinderen weer grip krijgen op het reguleren van hun emoties en gedrag, zij meer coördinatie krijgen in hun bewegingen en zij weer  makkelijker mee kunnen doen op school.

In de nieuwe cursus van Moira Dempsey,  'Making Connections'  wordt uitgelegd hoe het brein zich ontwikkelt en welke invloed elk stukje van deze ontwikkeling heeft op de groei van een kind op lichamelijk, emotioneel, sociaal en cognitief gebied. In deze cursus worden alle verbindingen gelegd zodat je nog meer leert over hoe belangrijk de reflexen zijn voor de ontwikkeling van het hele kind.

Let op: wil je RMT Consultant worden dan is deze cursus vanaf 2019 een verplicht onderdeel van de aanmelding.

Datum: 8 en 9 maart 2019
Locatie : Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs:        € 450,00 inclusief lunch en manual
Deze cursus wordt in het Engels gegeven door Moira Dempsey.

Rhythmic Movement Training 'Intensive Class'

Wanneer je alle cursussen van de Rhythmic Movements Methode gevolgd hebt is deze cursus een hele mooie gelegenheid om alles wat je hebt geleerd en hebt ervaren met het werken met je cliënten nog verder uit te diepen.

Nog meer verdieping, en nog meer leren van de indrukwekkende kennis die Moira Dempsey heeft opgebouwd op het gebied van het werken met de reflexen met kinderen en volwassenen met uiteenlopende hulpvragen.

In deze cursus ga je leren om nog meer met andere ogen te kijken naar kinderen die worstelen met gedrag en leren, en ga je  meer op jezelf vertrouwen zodat je bij het werken met je cliënten de bewegingen zo kunt inzetten dat zij het maximale effect opleveren.

Deze cursus is de meest intensieve cursus van de RMT methode en integreert al jouw kennis en ervaring met de inzichten van Moira tot een prachtige werkwijze om in te zetten in jouw praktijk of andere werkomgeving.

Datum: 11, 12, 13 en 14 maart 2019
Locatie :  Katwijk ( locatie nog onbekend)
Prijs: € 750,00 inclusief lunch 
Deze cursus wordt in het Engels gegeven door Moira Dempsey.

Zien en nog meer Doen …...Herhaling- en verdieping dag Visuele Screening

Is het alweer een tijdje geleden dat je een Visuele Screeningscursus hebt gevolgd? Staat jouw Bioptor een beetje te verstoffen omdat je vergeten bent wat voor mooie dingen je hier ook alweer mee kon doen? Wil jij graag toch weer een keer horen op welke manier je dit apparaat kunt inzetten en je kennis hierover opfrissen? Wil jij weer even zien hoe je de resultaten van de VO-Star tekening en de Overtrek tekening kan interpreteren en hoe je kunt zien welke oefeningen je in kunt zetten om correcte visuele informatieverwerking van een kind te stimuleren?
Schrijf je dan in voor de herhaling en verdieping dag Visuele Screening en Trajectbegeleiding/Training

.Wanneer?   Zaterdag 26 januari 2019

Waar?           De cursusruimte van de Opleiding Psychomotorisch Kindercoach

                        Monseigneur Bekkersstraat 6 Katwijk

Tijd?              8.30 - 17.30

Prijs?             € 140,00 excl lunch en een bijdrage van € 5 euro voor de Hand-Out

Klaar om te starten ! Begin je eigen praktijk in 2 dagen.

Ben jij na de Opleiding Psychomotorisch Kindercoach zo enthousiast geworden dat je je eigen praktijk wilt starten?

Of heb je al zoveel cursussen gedaan dat je nu eindelijk de sprong wilt wagen?

Maar …… zie je er tegen op om al dat regelwerk zelf uit te zoeken? Schrijf je dan in voor de cursus 'Klaar voor de start!

In 2 dagen leer je heel praktisch alles over wat je moet regelen om ondernemer te worden, hoe je je administratie moet bijhouden en wat je allemaal nodig hebt om te beginnen.

Je gaat aan de slag om duidelijk te krijgen wie jouw ideale clientjes zijn en waar jij blij van wordt zodat je met heel veel plezier en met jouw kwaliteiten kinderen kunt begeleiden om weer te kunnen groeien.

Op de tweede dag ga je zelf een website bouwen en ga je naar huis met je eigen website, met de mogelijkheid om meteen een logo (tegen een voordelig tarief) uit te kiezen.

Twijfel dus niet langer om voor jezelf te beginnen …… jij kunt het verschil maken voor zoveel kinderen die (weer) even op weg geholpen willen worden!