Aanvullende cursussen

De Opleiding Psychomotorisch Kindercoach biedt haar cursisten en andere belangstellenden regelmatig cursussen aan die de werkzaamheden van een psychomotorisch kindercoach verdiepen en versterken.

De cursussen die aangeboden worden zijn altijd zeer praktisch en kunnen direct toegepast worden.

De cursussen worden gegeven in het trainingscentrum in Katwijk.

Rhythmic Movement Training L1 & L2

Reflexen zijn de basis voor de (neuro)motorische en sensorische ontwikkeling. Wanneer deze reflexen zich zonder problemen kunnen ontwikkelen ervaart een kind balans in denken,  voelen en doen.
Is deze ontwikkeling echter belemmerd, dan kan het kind problemen krijgen op het gebied van gedrag, emoties, concentreren en het leren op school.
Door deze reflexen te stimuleren om zich door te ontwikkelen kan het kind weer groeien op sociaal, emotioneel en cognitief gebied.
De Rhythmic Movements zijn een reeks van oefeningen die door een kind, eventueel met aanwijzingen van de begeleider en hulp van ouders , zelf gedaan kan worden.
In de cursus worden de reflexen uitgelegd, hoe zij kunnen storen op de ontwikkeling en welke van de Rhythmic Movements ingezet kunnen worden om deze reflexen te integreren.
Deze methode is heel praktisch in te zetten in praktijk of gymzaal en heeft als voordeel dat er in de cursus praktische kaartensets verkrijgbaar zijn waarop reflexen en de oefeningen staan uitgelegd.

 


Datum: 7, 8 en 15 december 2019
Locatie : Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs € 675,00 voor nieuwe cursisten inclusief manual en lunch

Datum: 27, 28 juni en 5 juli 2020                                                                                                                                                                                                         Locatie:  Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk                                                                                                                                                  Prijs 675,00 inclusief manual en lunch

Rhythmic Movement Training L3 Reading & Writing

Na de Rhythmic Movement Training 1 & 2 kun je in de cursus       Level 3 'Reading & Writing ' leren welke reflexen invloed hebben op de schoolse vaardigheden lezen en schrijven .

Kinderen met een niet geïntegreerde ATNR, STNR of TLR  hebben vaak last van ogen die moeite hebben met focussen, accommoderen en samenwerken, en hebben het vaak moeilijk met het herkennen en oversteken van hun middellijn.

Hun richtingsontwikkeling en het lateralisatieproces is (nog) niet goed voltooid waardoor zij moeite hebben met het werken van links naar rechts, het positioneren in de ruimte, het onderscheiden van letters die veel op elkaar lijken (d,b,p,q) en het automatiseren van de woordbeelden

Aan de hand van de Rhythmic Movements leer je hoe je deze reflexen kunt stimuleren om zich door te ontwikkelen zodat het kind minder moeite krijgt met lezen en rekenen, school weer leuk gaat vinden en daardoor weer kan groeien in zijn of haar ontwikkeling.

Na de focus op ontwikkeling, gedrag en emoties in L1 & L2 is dit het logisch vervolg wat met name toegespitst is op de ontwikkeling van het 'leerbrein'.

 

Datum:  op aanvraag
Locatie : Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs:       € 450,00 inclusief lunch en manual

Rhythmic Movement Training  'Making Connections'

Beweging is de belangrijkste voorwaarde voor de ontwikkeling van het brein en alle daarmee samenhangende functies op het gebied van bewegen, gedrag en leren.

Beweging doet de verbindingen in het brein groeien en versterken en heeft invloed op al het voelen, denken, durven, leren en bewegen van een mens.

De Rhythmic Movements kunnen het brein helpen te groeien wanneer er ergens een belemmering is ontstaan. Met behulp van de ritmische en zachte bewegingsoefeningen komt het brein weer in balans en worden de reflexen gestimuleerd om zich ( weer) op de juiste wijze te gaan ontwikkelen waardoor kinderen weer grip krijgen op het reguleren van hun emoties en gedrag, zij meer coördinatie krijgen in hun bewegingen en zij weer  makkelijker mee kunnen doen op school.

In de nieuwe cursus van Moira Dempsey,  'Making Connections'  wordt uitgelegd hoe het brein zich ontwikkelt en welke invloed elk stukje van deze ontwikkeling heeft op de groei van een kind op lichamelijk, emotioneel, sociaal en cognitief gebied. In deze cursus worden alle verbindingen gelegd zodat je nog meer leert over hoe belangrijk de reflexen zijn voor de ontwikkeling van het hele kind.

Let op: wil je RMT Consultant worden dan is deze cursus vanaf 2019 een verplicht onderdeel van de aanmelding.

Datum:   Op aanvraag
Locatie : Monseigneur Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs:        € 450,00 inclusief lunch en manual

Rhythmic Movement Training 'Intensive Class'

Wanneer je alle cursussen van de Rhythmic Movements Methode gevolgd hebt is deze cursus een hele mooie gelegenheid om alles wat je hebt geleerd en hebt ervaren met het werken met je cliënten nog verder uit te diepen.

Nog meer verdieping, en nog meer leren van de indrukwekkende kennis die Moira Dempsey heeft opgebouwd op het gebied van het werken met de reflexen met kinderen en volwassenen met uiteenlopende hulpvragen.

In deze cursus ga je leren om nog meer met andere ogen te kijken naar kinderen die worstelen met gedrag en leren, en ga je  meer op jezelf vertrouwen zodat je bij het werken met je cliënten de bewegingen zo kunt inzetten dat zij het maximale effect opleveren.

Deze cursus is de meest intensieve cursus van de RMT methode en integreert al jouw kennis en ervaring met de inzichten van Moira tot een prachtige werkwijze om in te zetten in jouw praktijk of andere werkomgeving.

Datum: Op aanvraag
Locatie :  Mgr. Bekkersstraat 6 2223 AR Katwijk
Prijs: € 700,00 inclusief lunch 
Deze cursus wordt in het Engels gegeven door Moira Dempsey.